10.11. Phonour w/ Phonogenic (20:20 Vision Rec.) @ Blaze, JKL


From: leppan_at_kanetti.com
Date: Tue 25 Oct 2005 - 16:04:43 EESTTorstai 10.11.2005.
Phonour @ Blaze, Jyväskylä.
VAPAA PÄÄSY. JUOMAT ALKAEN 2 EUROA KOKO ILLAN!

Deejiit:

Tuomas Salmela on konemusiikin tuntematon pioneeri

Mitä olisi suomalainen konemusiikki ilman Kemiä? Vaikka kysymys kuulostaa hullulta, on pikkukaupungilla ollut vaikutuksensa koko Pohjoismaiden elektronisen tanssimusiikin kenttään. Kirkkaimpina niminä Kemistä ovat ponnistaneet Tuomas Salmela ja Jori Hulkkonen. Molemmat tuottajat julkaisevat musiikkiaan ulkomaisilla levymerkeillä ja saavat osakseen kansainvälistä arvostusta. Tuomas ja Jori ovat myös kavereita lapsuudesta saakka.

Tuomas Salmela kiinnitettiin brittiläiselle 20:20 Vision -levymerkille vuonna 1997. Tuota ennen Salmelan musiikkia oli kuultu kemiläisten pyörittämällä Lumi Recordsilla ja ruotsalaisella Trainspotters Nightmarella. 20:20 Vision oli kuitenkin levymerkkinä jo eri sarjaa ja laittoi Salmelan nimen pysyvästi tiskijukkien huulille ympäri maailmaa.

Soittokeikoilla Tuomas on kiertänyt yhdessä Jori Hulkkosen, David Duriez'n, Alexkidin ja Llorcan kanssa. Miesten kokoonpano 10 Turntables Nightmare debytoi Turussa Koneisto-festivaaleilla 2001. Tuon jälkeen ryhmä on esiintynyt mm. Roskildessa ja Amsterdamin legendaarisessa Melkwegissä.

Useiden vuosien uurastuksen ja yli kymmenen julkaisun jälkeen se vihdoin tapahtui... Vuonna 2003 Salmelan "Generations" oli hitti. Levyä pyörittivät deejiit kuten Pete Tong ja Sven Väth. Kappale kaikui pitkin Ibizaa.

Mitä miehelle kuuluu nyt? Sen kuulemme levyjen kautta Blazessa torstaina 10. marraskuuta. Sen verran voimme paljastaa, että Tuomas on perustanut oman levymerkin nimeltä Phonogenic Audio. Myös uusi ep-levy 20:20 Visionilla julkaistiin pari kuukautta sitten... Mikäli haluat rytmisi tuoreena, Phonogenic palkitsee.


Linkkejä:

20:20 Vision - http://www.2020recordings.com Diskografia - http://www.discogs.com/artist/Tuomas+Salmela 10 Turntables Nightmare -
http://www.pulsation.com/mixes/tenturntablesnightmare.php 10 Turntables Nightmare (video, 6'30 jälkeen) - http://stream.wizzz.net:8080/ramgen/fcom/videos/vieillescharrues_big.rm http://www.phonour.com


Phonogenic Audio Tour

04.11. B-EAT-Z (45), Oulu
10.11. Phonour (Blaze), Jyväskylä
11.11. Electroteque (Mbar), Helsinki