Red Bull Music Academy Info Sessions 2005 w/ Marco Passarani


From: Juho Kahilainen (jtkahila_at_cc.jyu.fi)
Date: Wed 04 May 2005 - 16:56:31 EESTRed Bull Music Academy Info Sessions 2005 11.5. Helsinki & 12.5. Jyväskylä


Helsinki:
Ke 11.5. Vinyl Lounge (Yliopistonkatu 8), kello 14-16, ilmainen Ke 11.5. Rose Garden (Iso Roobertinkatu 10), kello 22-04, 3€

Rose Gardenissa tahtia takovat:
MARCO PASSARANI (Peacefrog Rec., Pigna Rec., ITA) Erkko (YleX, Koneisto)
Anna S (Bundolo, RBMA 2003 Sao Paulo)
Apostoli (Raaputus Battle 2005 #1)
Liu (Phonour)
Live: Juho Kahilainen (RBMA 2004 Rooma)


Jyväskylä:
To 12.5. Blaze (Yliopistonkatu 36), kello 21-03, 2€

Blazessa puikoissa:
MARCO PASSARANI (Peacefrog Rec., Pigna Rec., ITA) Bad Passion (Club Sievä)
Live: Juho Kahilainen (RBMA 2004 Rooma)


Red Bull Music Academyyn Seattleen etsitään osanottajia juuri nyt!

Kansainvälinen dj:lle, tuottajille ja muusikoille suunnattu tapahtuma Red Bull Music Academy järjestetään tänä vuonna Seattlessa Yhdysvalloissa. Kaupungista ovat ponnistaneet musiikkimaailmaan muun muassa Jimi Hendrix ja Quincy Jones. Red Bull Music Academy pidetään kahdessa kahden viikon jaksossa, joihin molempiin poimitaan 30 eri musiikkityylejä edustavaa tiskijukkaa, tuottajaa ja muusikkoa eri puolilta maailmaa. Tapahtuman aikana osallistujilla on mahdollisuus paitsi oppia toisiltaan ja huippuluennoitsijoilta, myös näyttää taitojaan Seattlen klubeilla. Tapahtuma järjestetään 6.–18.11. ja 27.11.–9.12.2005.

Red Bull Music Academy järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Aiempina vuosina isäntäkaupunkina ovat toimineet muun muassa Berliini, Rooma, New York, Dublin, Sao Paulo ja Kapkaupunki. Vuosien varrella tapahtumassa ovat jakaneet kokemuksiaan legendat kuten Bob Moog, Bernard Purdie, Juan Atkins, Carl Craig ja Gilberto Gil. Musiikillisesti tapahtumassa liikutaan räpistä elektroon ja jazzista teknoon.

Kaksiviikkoiseen aivomyrskyyn on mahdollista hakea mukaan kesäkuun kolmanteen päivään saakka. Hakulomake ja tarkemmat ohjeet löytyvät internet-osoitteesta www.redbullmusicacademy.com. Osallistujat valitsee hakemusten perusteella saksalainen raati. Mukaan hakee joka vuosi tuhansia musiikin harrastajia eri puolilta maailmaa. Suomesta mukana on ollut useampana vuonna yksi tai kaksi musiikkiharrastajaa.

Red Bull Music Academy Info Sessions 11.–12.5.

Toukokuun 11. ja 12. päivä Helsingissä ja Jyväskylässä järjestettävissä info-sessioissa on mahdollista kuulla viime vuonna Red Bull Music Academyn tutorina toimineen Marco Passaranin näkemyksiä. Lisäksi paikalla ovat aiempina vuosina tapahtumaan osaa ottaneet Anna S ja Juho Kahilainen, joilta voi kysellä tapahtumassa hankituista kokemuksista. Jaossa on myös lisämateriaalia aiheesta.


Marco Passarani (Peacefrog Rec., Generator Rec., Pigna Rec., ITA)

Passaranin albumi ”Sullen Look” julkaistiin brittiläisellä Peacefrogilla maaliskuussa. Tämän vuoden puolella roomalaista dj-pioneeria onkin viety paikasta toiseen – aina Cannesin Midem-messuilta Lontoon maineikkaalle Fabric-klubille. Italo-discoa, elektroa ja detroit-teknoa yhdistelevä Passarani on juuri nyt kuuma nimi kansainvälisillä klubiareenoilla. Oli jo aikakin, sillä Marcon ensimmäinen levy Alan Oldhamin legendaarisella Generator-levymerkillä julkaistiin jo vuonna 1993.

Dj-keikkojen ja tuottamisen lisäksi Passarani pyörittää omaa Final Frontier jakelu- ja tuotantoyhtiötään. Yhtiön suojissa toimii kolme levymerkkiä ja kahdeksan artistia. Vuoden 1993 jälkeen Final Frontier on antanut siunauksensa yli 40 levylle.


Tiedustelut: Juho Kahilainen, jtkahila_at_cc.jyu.fi