09.01.04. b-eat-z. Dj Dab (NL). 45 Special, Oulu.


From: Jari Tolkkinen (jtolkkin_at_mail.student.oulu.fi)
Date: Mon 29 Dec 2003 - 11:06:43 EET


b-eat-z 2004 season opening
:: Dj Dab (Melkweg/Lowlands. NL)
:: Dj Ken-Guru

B-eat-z clubikauden 2004 avaukseen saapuu vieraileva dj Hollannista, dj Dab. Hän on ollut levylautasten kanssa tekemisissä jo yli 20 vuotta keikkaillen ympäri Eurooppaa. Dabin musiikkilinjaus Oulun keikalla on drum'n'bass ja break beat sävytettynä kummallisilla levyillä vuosien varrelta. Illan toisena dj:nä on b-eat-z residentti dj Ken-guru. Dab ja Ken-guru soittavat illan yhteissettinä.

Dj Dab (Melkweg/Lowlands. NL)

Dj Dab aloitti dj-uransa Utrechtissa vuonna 1983, huomattavasti aikaisemmin ennenkuin dj:stä tuli tähti. Rakkaus musiikkiin on aina ollut Dabin motiivina dj-työskentelyyn.

Musiikki on ollut lähellä Dabin sydäntä aina lapsesta saakka; hänen vanhempansa olivat musikaalisia ja hän itse on soittanut huilua, tuubaa sekä kitaraa. 80- ja 90- luvulla hän tuotti drum'n'bassia sekä teki paljon remiksejä isoille artisteille. Hän on myös tuottanut suuren määrän julkaisemattomia dubeja Kaggan ja Bliebin kanssa.

20-vuotisen dj-uran polttoaineena on aina toiminut nälkä löytää tulevaisuuden hyviä levyjä samoin kuin kaivaa vanhat aarteet esille muiden ihmisten iloksi. Tämän ovat huomanneet myös promoottorit Hollannissa ja ulkomailla ja hänen keikkalistaltaan voikin lukea useita mega-luokan bileitä Hollannista sekä ulkomailta.

Dj Dabin musiikkimakua on hankala lokeroida. Nykyään hänen suurimpana rakkautenaan on jamaikalaiset rytmit 60-luvulta mutta hän ei vierasta yhtään nykyajan soundeja. Monipuolisuus onkin yksi Dabin valteista ja Dab onkin luvannut kaivaa levyhyllystään mitä kummallisimpia levyjä Ouluun tulon kunniaksi.

Lisää: www.handprod.com

b-eat-z pe 9.1.2004
45 special, Oulu
22-04
K-18
Liput: 5 eur, 4 eur opiskelijat