Julkaistu 1992 toukokuussa, Keskisuomalaisen nuorisoliite Sykkeessä.


Techno-flash janottaa

Hiki virtaa, janottaa. Silti en voi lopettaa. Tunnen kuinka koko ruumiini on vallannut musiikki ja halu tanssia itsensä hengiltä, olen täysin musiikin armoilla, se iskee kuin salama sormenpäihini ja kulkee kuin huume suonissani. Musiikki hakkaa rintaani ja kohisee korvissani. Lopulta se saavuttaa tajuntani heijastaen silmieni verkkokalvoille sanan, TECHNO.

On tavallinen perjantai-ilta Helsingissä. Vai onko? Kyllä ehkä muualla, mutta Museokadulla tapahtuu. Tänä viikonloppuna koko korttelissa sykkii, sillä Botnia Clubilla on bileet, technobileet.

Me kaikki yli neljäsataa nuorta olemme tulleet kuuntelemaan ja tanssimaan rajua technoa, katsomaan visuaalisesti upeaa laser-showta ja ennen kaikkea pitämään hauskaa muutenkin kuin juomalla itseämme täydellisen tajuttomaan tilaan. Meille riittää musiikki. Se on kuin väkevää alkoholia, joka ei jätä ainoatakaan kylmäksi.

Kyseessä ovat siis perjantai- ja lauantaiyön kattavat megatechno-bileet, joissa musiikkitarjonnasta huolehtivat ammattitaitoiset DJt: Ravesignal ja GeeJay Bolland Belgiasta sekä Jokke, Eliot Ness, Mr. Kirk, H2, D-code, SO2 ja Generation-A Suomesta. Uusinta uutta technotronicia, paljon savua ja erinomaiset tilat bileille. Järjestäjät ovat hoitaneet moitteettomasti hommansa.

Aika kuluu, mutta viikonlopulle ei näy loppua. Kahdessa kerroksessa Bottalla technojuhlat jatkuvat. Ihmisillä ei ole aikaa jäädä levähtämään, aikaa ei ole hukattavaksi. Tanssilattia, jota reunustaa kaksikerroksinen koroke, on täynnä mitä erilaisempia ihmisiä, jotka eivät häpeile tanssia nautinnolla.

Bileiden ehdoton väri on musta. Bottan muuten niin koristeelliset seinät on verhoiltu pikimustalla kankaalla, eikä valaistuksena ole käytetty muuta kuin näyttäviä laser-valoja ja muutamia disco-valoja.

Myös suurin osa nuorista on pukeutunut mustiin tai valkoisiin asuihin, jotka näyttävät todella upeilta sykkivän valomeren keskellä. Eikä bileasujen suunnittelusta mielikuvitusta puutu. Vieressäni tanssii poika, joka on kuin ilmetty lepakkomies mustine viittoineen ja lepakkomaskeineen. Jopa tanssityylikin on hyvin lepakkomaista.

Koska musiikki soi lujaa ja rajusti, ihmiset tanssivat kiihkeästi ja monin eri tavoin. Techno ei vedä rajoja, ei vaadi ihmeellisiä askelkuvioita eikä rytmitajua, jokainen tanssii mielikuvituksensa mukaan. Koska techno-musiikki yleensä on pelkästään instrumentaalista, eivät sanat häiritse, eikä kappaleiden välissä peräkkäin soitettuna havaitse katkosta. Tanssi ja musiikki on yhtenäistä.

Englannissa 70-luvun alussa kehittynyt techno-rock valloittaa maailmaa. Techno-bileet ovat yleistyneet pääkaupunkiseudullamme sekä muissa suurissa kaupungeissamme. Lakkaamaton musiikki ja tanssi, hyvä meno ja erikoiset ihmiset, ne saavat aikaan todelliset bileet. Jos haluat kokea uutta ja olet valmis juhlimaan läpi yön, lähde techno-bileisiin ja nauti.